Sailing is for everybody

Kondiční plavba/Praktický kurz C (18.05. – 25.05.2024) – 1 volné místo

Praktický kurz / Kondiční plavba


Kondiční plavba/Praktický kurz C (18.05. – 25.05.2024) – 1 volné místo

Nalodění a vylodění posádky bude probíhat v marině Tankerkomerc Zadar. Marina je oplocená a hlídaná, parkování přímo v maríně.

Počet účastníků plavby :

Plavba se uskuteční na námořní jachtě v Chorvatsku. V každé kondiční plavbě je možno registrovat maximálně 6 účastníků, což je současně i optimální počet s ohledem na průběh výcviku a minimalizaci nákladů na jednoho účastníka za samotnou plavbu i dopravu.

Náklady plavby :

Cena plavby : pohybuje se od 10.000,- CZK do 15.000,- CZK na osobu za týden podle zvoleného termínu, počtu účastníků a aktuálního kurzu CZK/€ (zahrnuje pronájem jachty vč. pojištění, turistickou daň, pojištění kauce a poplatky v domovské maríně).

Cena za hlídané parkování auta : cca 12 EUR / den.

Cena nezahrnuje : dopravu do Zadaru a zpět, stravu na lodi, poplatek za parkování auta v prostorách mariny, poplatky na kotvištích, v marinách a přístavech mimo marinu Zadar a spotřebované pohonné hmoty lodě během plavby.

Termíny :

Nalodění účastníků plavby: v sobotu od 16:00 hod.

Návrat do mariny : v pátek do 18:00 hod.

Vylodění a odjezd účastníků plavby : v sobotu do 08:00 hod.

Doklady :

Platný cestovní pas nebo občanský průkaz s dobou platnosti alespoň 3 měsíce delší, než je termín ukončení plavby

Crew list : pro vyplnění je nutno 5 týdnů před termínem konání plavby zaslat tyto údaje:
• Jméno a příjmení
• Datum a místo narození
• Číslo pasu
• Národnost

Oblečení :

V květnu je zpravidla slunečné počasí, při přechodu tlakové níže stejně jako u nás prší a za studenou frontou fouká vždy bora s chladným vzduchem. Doporučuje se proto přibalit nepromokavé oblečení. Jako obuv jachtařské boty nebo tenisky s měkkou podrážkou event. holínky s bílou podrážkou, sandály nejsou na lodi vhodné. Čepici i rukavice je dobré přibalit také. Jinak dle vlastního uvážení.

Stravování :

Stravování je společné na jachtě. Večeře může být v marinách nebo v případě, že jachta stojí na kotvě, v restauracích na břehu. Není to ale pravidlo, záleží na vzájemné dohodě. Na lodi je běžná praxe, že je snídaně formou výběru z nabídky lednice s teplými nápoji, lehký oběd (polévka, zeleninový salát nebo sendvič) a teplá večeře po zakotvení/vyvázání.

Za plavby:

Na jachtě se rozděluje posádka do hlídek tzv. vacht. Jedna vachta má na starosti navigaci, druhá palubu a třetí podpalubí. Vachty jsou po dvojicích, každý den se střídají. To navíc kromě výcviku, který je společný. V praxi je proto nejvhodnější, jestliže se mezi sebou předem domluvíme na složení vacht. Společně se obvykle nakupují potraviny na oběd a večeři, koření, ovoce, zelenina, nealkoholické nápoje atp. Snídaně a zbytek každý podle svých preferencí. Pivo doporučuji koupit české a přivést s sebou, i když chorvatské Karlovačko nebo Ožujsko se v nouzi nejvyšší dá také vypít.

Doprava :

Tradičně se jezdí přes Vídeň směrem na Graz, Maribor, Krapinu a po dálnici přes Zagreb až na exit Zadar – západ. Poplatky za dálnici v Chorvatsku se pohybují kolem 22 EUR za jednu cestu. Alternativně lze použít i trasu přes Bratislavu, Györ, Szombathely, Čakovec a Zagreb.

Cesta z Prahy i z Ostravy trvá s bezpečnostními přestávkami asi 12 hodin a činí 940 km. Z Brna je o 180 km a 1,5 hod. kratší.
Je nutné, aby každý měl uzavřené zdravotní pojištění pro cesty a pobyt.

Osnovy praktických kurzů

Osnovy praktických kurzů